55714
Book
In basket
Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka. W przewodniku znajdziesz: praktyczne porady, jak kupować i przechowywać orzechy i pestki; ich historię oraz obrzędy i zwyczaje z nimi związane; tradycyjne przepisy; autorskie przepisy i kulinarne inspiracje Lary Gessler.
Pełna pasji i wyobraźni opowieść o orzechach i pestkach, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. A wszystko z miłości do gotowania!
Availability:
Biblioteka Suska
There are copies available to loan: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again