Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje promocyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Suska
(2)
Biblioteka Suska Czytelnia
(3)
Biblioteka Suska - filia Szpital
(1)
Autor
Kida Krzysztof
(1)
LGD "Gorce-Pieniny"
(1)
Leader Gränslandet
(1)
Stowarzyszenie LGD "Podbabiogórze"
(1)
Stowarzyszenie LGD "Podbabiogórze" Oprac
(1)
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Podbabiogórze"
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Produkt regionalny
(2)
Artyści ludowi polscy
(1)
Etnografia
(1)
Gastronomia
(1)
Inicjatywy lokalne
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Plan Rozwoju Obszarów Wiejskich 2007-2013
(1)
Podbabiogórze (woj. małopolskie ; okręg)
(1)
Podbabiogórze (woj. małopolskie ;okrąg)
(1)
Rozwój regionalny
(1)
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Podbabiogórze"
(1)
Sztuka ludowa polska
(1)
Tradycja
(1)
Wieś
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Sucha Beskidzka (woj. małopolskie ; okręg)
(1)
Województwo małopolskie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Przewodnik zawiera prezentację 72 obiektów/restauracji, karczm, cukierni, kawiarni, winnic, gospodarstw agroturystycznych i pasiecznych, schronisk i hoteli usytuowanych na szlaku kulinarnym „Kulinarne Dziedzictwo Kulturowe”. Specyfiką Szlaku jest obecność na nim nie tylko restauracji, ale też innych obiektów promujących tradycyjną kuchnię, w których tradycyjne potrawy na stałe zagościły w jadłospisie. Położone w malowniczych i urokliwych miejscach punkty gastronomiczne pieszczą podniebienia mieszkańców i turystów miejscowymi specjałami, regionalnymi wypiekami, korzystając z bogatej kuchni regionalnej, przekazywanej z dziada pradziada, dodając jej własną, niepowtarzalną nutę. Pod ich dachem wracają wspomnienia smaków i aromatów kojarzących się z naszym dzieciństwem. Obiekty te przyciągają nie tylko smakowitymi potrawami, niepowtarzalnym klimatem, ale i wyjątkową staropolską gościnnością. W każdej z czterech krain można odkryć uroki tradycyjnych potraw, ich różnorodne smaki, barwy i zapachy. Przebywając na obszarze LGD Podbabiogórze skosztujemy takich potraw regionalnych jak: żurek stryszawski, kwaśnica, pstrąg zawojski, bunz, moskole, kluski na rogolce, barszcz na serwatce, miody, bugle zembrzyckie, kluski kwicołki, jabłecznik po budzowsku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. [REG] REGIONALNY (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 39 R. (2 egz.)
Biblioteka Suska - filia Szpital
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Biblioteka Suska - filia Zasypnica
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 R. (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 338 R., 338 R (3 egz.)
Biblioteka Suska - filia Zasypnica
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej